Dobrodelnost

Dobrodelne dejavnosti RC Medana-Goriška

V klubu je osrednja dobrodelna dejavnost vsakoletna trgatev in polnitev lastnega vina, ki se odvija po principu kroženja med vinogradi in pridelovalci vina.
Vsako leto izberemo vinograd enega izmed naših članov ali prijateljev, ga skrbno negujemo in z nekaj naklonjenosti narave pripeljemo do pridelka zavidljive kakovosti po smernicah trajnostnega kmetijstva.
Med našimi člani in prijatelji izberemo tudi vinarja, ki mu pridelek zaupamo v predelavo in negovanje, priprava vina pa lahko glede na potencial osnovne surovine in posledično izbiri postopka traja tudi leto in več.

Rezultat večletnega truda je naš pridelek, Rotarysko vino, ki ga v dobrodelne namene ponujamo v steklenicah z lastno etiketo, po želji v posebni darilni embalaži ali v paketu s posebnimi kozarci.

Prva uradna polnitev je Rebula letnik 2019 pridelana v vinogradu člana kluba Elvisa Bužinela v Medani, kletarjenje pa smo zaupali ravno tako članu kluba Dušanu Kristančiču in njegovemu sinu Markotu. Vino je po stiskanju in fermentiranju v inox cisternah prešlo v rabljene 225 litrske hrastove sodčke kjer je odležalo leto dni in bilo stekleničeno novembra 2020.

Vino je suho z 12,5% alkohola, ponaša se z globoko zlato rumeno barvo, svežino in kompleksnostjo, pookus je dolg.

Polnitev 800 steklenic. 

Za več informacij glede podpore naše dobrodelne dejavnosti nam pišite na info@rotarymedana.si.